go

想起

平时出门我总系咪咪嚤嚤,今日好反常……晨咁早我就出去搭车。系车站等车咖时候,看到一只黄色咖狗。虽然外形唔系好靓,不过每次看到啲狗仔只眼……总觉得只狗好纯真,可爱。当有部Bus来到,有个女仔上咗车,只狗有一种好想跟上车咖感觉,女仔闹咗只狗一声,虽然只狗冇上到车,不过就一直系车门口看住个女仔,直到个女仔坐下,车开了。只狗依依不舍咁追咗20几米。原来只狗是陪个主人来搭车咖,好乖啊。之后狗仔跑番刚先个女仔等车咖位置,围住个站转几圈,小个便之后就跑咗番屋企。好懂性咖狗狗啊!另我霖番起有次同毛毛去买嘢,系市场它同我走失咗。可能我速度太快入士多,只毛毛看唔到。佢好惊左跑右跑,通哩咁望,我看到佢,佢又看唔到我,到最后,佢跑番刚先同我失散嘎地方,等我搵佢。我拿拿声买完嘢,走到佢面钱喂佢一声。只毛毛就开心到扎扎跳。真是懂事啊!可惜,个次咖失散系我同毛毛嘎最后一个回忆,佢跟我番到屋企,个晚天气好冷,佢就跟我番房训。当我训醒,知道一个好不幸嘎消息,毛毛个日好早,跟爸爸走出去街度,吃到咗啲有药嘎烧鸭,死咗啦,连尸体都俾人偷埋,拿去卖~我可怜咖毛毛。。。555。可能佢最后唔会死,可能佢会救得番的。哎,啲人点解要毒死我只毛毛呢,再偷埋佢,再卖咗佢,再俾人吃咗佢。佢系我只爱宠来咖嘛。

猜您喜欢:

最近浏览

下面引用由 19870512 在 2009-03-09 11:29:24 发表的内容: 平时出门我总系咪咪嚤嚤,今日好反常……晨咁早我就出去搭车。系车站等车咖时候,看到一只黄色咖狗。虽然外形唔系好靓,不过每次看到啲狗仔只眼 (省略)

我睇過一個齣朋友介紹的電影

"我和狗狗的10個約定"亦糸講狗狗衕人的感情,

以前我都有隻狗狗,齣佐街后就直接無返過來,

但狗狗的壽命隻在10年內,所以要好好珍惜衕佢相處的時間喲..

路过,踩

oooO ↘┏━┓ ↙ Oooo
    ( 踩)→┃你┃ ←(死 )
      \ ( →┃√┃ ← ) /
      \_)↗┗━┛ ↖(_/
    你需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

广告服务|联系我们|业务QQ:1410042382 , sysop@oncity.me|Archiver|OnCity 社区网 ( 粤B2-20040775号 )

GMT+8, 2019-1-16 21:00 , Processed in 0.024324 second(s), 11 queries , Memcache On.